Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов: За по-малко от 3 години минималната пенсия се увеличи с над 50%

Политика

Иванов: За по-малко от 3 години минималната пенсия се увеличи с над 50%

Иванов: За по-малко от 3 години минималната пенсия се увеличи с над 50% - Tribune.bg
Снимка:

Сигурен съм, че до края на мандата ще направим минималната пенсия 300 лв., каза Александър Сиди

За по-малко от три години минималната пенсия се увеличи с над 50%, заяви Александър Иванов от ГЕРБ в ефира на bTV. Той уточни, че през 2017 г. възнаграждението е било 160 лв., а това лято ще стане 250 лв. „ГЕРБ и „Обединени патриоти” започват да връщат доверието в пенсионната система, защото тя беше загубена за доста поколение. През 1997 г. пенсията беше 3 долара”, допълни народният представител.

Хасан Адемов защити позицията, че сумата за минимална пенсия не трябва да се вдига механично. По думите му скандалът от вчера е бил предизвикан, защото размерът на сумата е политическо решение, което не е съобразено с редица фактори.

„Сигурен съм, че до края на мандата ще направим минималната пенсия 300 лв., онази заветна сума, която беше в основата на нашата кампания. Факт е, че над 50% се увеличи сумата за 2 години и половина – това е сериозна заслуга”, коментира Александър Сиди от „Обединени патриоти”.

Надя Клисурска посочи, че трябва всички пенсии да бъдат преизчислени, защото разликата в сумите, които получават старите и новите пенсионери е твърде голяма.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети