Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: „Демократична България“ е отворена за Кирил Петков и Асен Василев

Политика

Ивайло Мирчев: „Демократична България“ е отворена за Кирил Петков и Асен Василев

Ивайло Мирчев: Демократична България е отворена за Кирил Петков и Асен Василев - Tribune.bg

Те са ни съмишленици, уверен е депутатът

„Ако ДБ успее да се пребори за второто място в 47-ото Народно събрание, означава, че ние ще получим мандат за съставяне на правителство“, заяви пред БНР депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Той подчерта, че в такава ситуация, те ще настояват за коалиционно споразумение с другите партии, които ще влязат в управлението.

Мирчев видя в „тяхната общност“ евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Те са наши съмишленици и за нас тяхното място е в нашата общност и се надяваме под някаква форма те да бъдат част от „Демократична България“. Те го знаят много добре, че ДБ е отворена за тях. Не е тайна, ако ние искаме истинско и силно управление, мандатът трябва да е в ДБ“, уверен е депутатът.

Мирчев изказа мнение, че Бойко Борисов бил „голямата тежест“ за ГЕРБ и ако партията искала да се реформира, в което тойне вярва, трябвало да помислят как да се отърват от него.

„Служебното правителство показа, че може да се работи много по-ефективно и носталгия към ГЕРБ не може да има“, каза още Ивайло Мирчев. 

Попитан за атаката срещу системата за електронното преброяване, Ивайло Мирчев каза, че комисията по дигитализация, на която той е председател, ще се опита на следващото си заседание да установи защо не са предприети превантивни мерки, както и да се съдейства процесът да завърши безпроблемно.

„В момента платформата криво-ляво работи, макар и с някои забележки. По-големият въпрос е защо се стигна дотук. А се стигна дотук заради тези 12 години безвремие в дигитализацията и електронното управление, в които практически всички държавни поръчки се изпълняваха от няколко частни компании, струваше ни милиарди това, а резултатът, до който доведе е това, което се случи с преброяването”, каза Ивайло Мирчев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети