Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев с остър коментар срещу НСО

Политика

Ивайло Мирчев с остър коментар срещу НСО

Ивайло Мирчев с остър коментар срещу НСО - Tribune.bg
Снимка:

„Искам днес да ви попитам според вас едно и също лице ли са гражданинът Ивайло Мирчев и депутатът Ивайло Мирчев? Понеже аз си мислех, че са един и същи човек, но се оказа, че греша и според Националната служба за охрана (НСО) разлика между двамата все пак има. Сигурно затова въпросите на гражданина Мирчев, отправени към НСО, останаха три месеца без отговор, докато не ги зададе депутатът Мирчев.“ Това написа депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в своя позиция. 

Въпросите на Мирчев са били свързани с януарската визита на главния прокурор Иван Гешев в САЩ и отправени от Мирчев по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Той ги е задал за първи път на НСО като гражданин през февруари, но отговор получил едва когато подновил питането си, вече като депутат. 

„Ще ми е неприятно да мисля, че НСО работи различно за депутати и за обикновени граждани. Попитах официално като народен представител НСО защо не са ми отговорили на запитването като гражданин, но НСО… не ми отговориха“, пише Мирчев.

Депутат допълва, че ще се поинтересува на какво се дължи тази разлика. „И ако забавянето се окаже „техническа“ грешка, ще очаквам от НСО да излязат със становище как да не я допускат повече“, пише още Мирчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети