Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: Само с дипломи и популизъм няма да се стигне далеч

Политика

Ивайло Мирчев: Само с дипломи и популизъм няма да се стигне далеч

Ивайло Мирчев: Само с дипломи и популизъм няма да се стигне далеч - Tribune.bg
Снимка:

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ припомни във фейсбук в каква държава искат да живеят българите и заключи, че колко и да се размахват популистки залъгалки, колкото и да изтъква добри дипломи , ако в същото време удобно се премълчава въпросите за дълбоката реформа на прокуратурата и съда, няма да стигне далече. Ето и целия тест:

Преди време Ви бях попитал в каква България искате да се будите сутрин. Мисля, че моментът тези дни е особено подходящ да се върна към онези отговори. Те заслужават цяла отделна публикация и ще я получат, но днес искам да се спра само на най-упорития мотив. В коментарите, които получих под въпроса си, много пъти се срещаха думите „Искам нещо съвсем просто…“, а най-често повтарящото се продължение беше:

„Справедливостта да е водеща.“

„Законът да е без вратички „за наши хора“.“

„Законът да важи еднакво за всички.“

„Всички да са равни пред закона.“

„Върховенство на закона, без двусмислени тълкувания и двоен аршин.“

„Върховенство на правото, а не шуробаджанащина.“

„Правосъдие за всички, закони еднакви за всички.“

„Справедливост - работеща съдебна система.“

„Не желая повече връзкарство, двойни стандарти и корумпирани политици, кметове, полицаи, лекари и общински служители. Мечтая да живея в нормална държава и Богът на тази държава да се казва: законност.“

Толкова по въпроса за народа, дето не се вълнувал и не разбирал от съдебна система. България вече наистина не е същата. И всеки български политик трябва да е ясно, че колкото и да размахва популистки залъгалки, колкото и да сваля звезди от небето, колкото и да изтъква добри дипломи (сами по себе си чудесно нещо), ако в същото време удобно премълчава въпросите за дълбоката реформа на прокуратурата и съда, няма да стигне далече.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати