Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Вълчев: ИТН ще подкрепи кабинет с точно определени задачи и срокове

Политика

Ивайло Вълчев: ИТН ще подкрепи кабинет с точно определени задачи и срокове

Ивайло Вълчев: ИТН ще подкрепи кабинет с точно определени задачи и срокове - Tribune.bg
Снимка:

„Нашата позиция е ясна от първия ден. В зала се видя, че практично постъпиха три партии. две предложиха свои председатели и си гласуваха. И ние, които следваме логиката, че НС трябва да започне възможно най-бързо работа и трябва да започне НС работа – първият, който е избран, трябва да предложи председател. Нашата позиция е повече от практична и ясна.“  Това заяви  депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев пред Нова тв, коментирайки избора на председател на НС.

„Срещата ни с Бойко Борисов беше кратка. Препотвърдихме нашата позиция и нашите приоритети. Намираме тази поредица от срещи, които се въртят в НС в момента, за донякъде странни и непродуктивни. Защото това, което е нужно в момента, е да се спаси една процедура и парламентът да започне работа”, категоричен е той. И допълни: „В парламента работата на депутатите е да  се виждат и да си говорят. Ще приемем среща с всеки, с който има какво да се обсъди. В момента тези разговори, макар и да показват добра воля за комуникация, за извън квадратчето на правилата”.

По думите му ИТН би подкрепило кабинет с точно определени задачи и срокове. „В идеалния вариант това би било правителство, което ще работи по точно определени проблеми с точно определени срокове. Отговорността за съставяне на кабинет не лежи на нашите плещи. Има два мандата, за които е ясно кой трябва да предложи правителство. Идеалният вариант е този - хора, които ще работят по точни задачи с точни срокове. Фигурите, които ще се предлагат ще бъдат знак дали търсят подкрепа или ще бъде капсулирано и няма да търси широка подкрепа. Стигне ли се до разговор за правителство ще има срещи, които ще бъдат задължителни и сериозни“, подчерта Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати