Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Вълчев: Мръсната игра на ДБ се противопостави на джентълменската на ИТН

Политика

Ивайло Вълчев: Мръсната игра на ДБ се противопостави на джентълменската на ИТН

Ивайло Вълчев: Мръсната игра на ДБ се противопостави на джентълменската на ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Между нас и ДПС не текат контакти на никакво ниво, увери депутатът

„Мръсната игра“ се противопостави на джентълменската. За нас това, което се случи вчера, беше един вид излизане от рамките на добрата игра на джентълменските разговори и споразумения. На разговори, които се постигат на маса очи в очи. И които ние, поради нашата политическа наивност, все още вярваме, че казаната дума тежи безпрекословно“, каза Ивайло Вълчев от ИТН по „Bulgaria On Air”. 

Той отговори на някои от въпросите на Христо Иванов от вчера към Слави Трифонов.

По думите му разговорите с ДПС не са стигнали до по-дълбоко ниво. „Между експерти на „Има такъв народ“ и ДПС - такива експертни групи няма, не са правени. И г-жа Манолова, която се опита да отправи намеци, но това беше много вярно и остроумно изказване. Няма да се уморим да повтаряме, че между ДПС и ИТН не текат контакти на никакво ниво. Всичките ни действия до момента ще покажат, че тези приказки са абсолютно безпочвени“, заяви депутатът.

По въпроса дали ще има ли писмено поемане на политически ангажименти, по които се очаква подкрепа, Вълчев отговори така: „Какво по-голямо поемане на ангажимент от това от името на своята парламентарна група да представиш правителство, да знаеш, че ти го предлагаш и да застанеш зад него?! Какво точно трябва да подпишем? Казаното струва колкото написаното“.

Третият въпрос, идващ от ДБ към ИТН, е каква ще е конструкцията на парламентарното общество, така че да се изключи възможността на ДПС и ГЕРБ да влияят върху неговите решения.

„На прима виста ми е трудно да вникна в дълбочината на зададения въпрос. Това, за което ние видимо работим, и до вчера вярвахме, че ще се случи доста по-безпрепятствено - нашето искрено желание е правителството да бъде подкрепено от партиите на протеста. Донякъде в този въпрос се крие и отговорът, защото това в един момент зависи и от тези, с чиято подкрепа бихме желали да видим старта на едно такова правителство“, категоричен бе Вълчев и подчерта, че не са затваряли врати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети