Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Вълчев за декларацията на ДБ: В разговори с нас не сме чули да се искат имена и споразумения

Политика

Ивайло Вълчев за декларацията на ДБ: В разговори с нас не сме чули да се искат имена и споразумения

Ивайло Вълчев за декларацията на ДБ: В разговори с нас не сме чули да се искат имена и споразумения - Tribune.bg

ИТН ще предложи правителство, когато получи мандат

В разговори с нас не сме чули такива неща - да се искат имена на министри и споразумения, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Ивайло Вълчев от ИТН по повод декларацията на ДБ, които от трибуната поискаха поименно кабинета, както и споразумение. Той бе категоричен, че не са получили мандат от ИТН, за да обявяват имена на членове на бъдещия кабинет.

„Готовност има. В момента, в който бъде връчен мандата, името на премиера ще стане ясно. Не случайно имаме разговори, които продължават на експертно ниво и както казахме, нещата, които трябва да бъдат научени, те се комуникират там, на тези места с експертите“, уточни Вълчев.

Относно това защо представители на ДПС не идват в контактните групи, той коментира, че експертите идват там, където смятат, че има какво да се говори и да поискат информация по приоритетите на ИТН.

„Разговорите продължават по експертни групи. Аз гледам да не търся да виждам неща, които не съм сигурен, че съществуват в действителност. На тези разговори, включително от тяхна страна беше декларирано, че персонални неща не ги интересуват.

До петък няма да бъдат ясни имената в кабинета. Когато предния път казахме имената, чухме критики, че сме ги казали предварително. Сега не сме ги казали, а чуваме критики, че не казваме нищо предварително“, озадачен е Вълчев. По думите му разговорите за бъдещото управление на страната няма да продължат през целия август.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати