Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иво Мирчев: Чужди сили са стигнали до върховете на държавата, не визирам президента

Политика

Иво Мирчев: Чужди сили са стигнали до върховете на държавата, не визирам президента

Иво Мирчев: Чужди сили са стигнали до върховете на държавата, не визирам президента - Tribune.bg
Снимка:

„Българските служби са пробити. В тях има хора, които не работят за България”, каза по БНТ депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

„Руското разузнаване, без значение дали е руското - разузнаване, което не работи за българския интерес, чужди сили са стигнали до върховете на държавата. Има зависими хора във върховете на държавата. Въобще не визирам президента. Хора, от които зависят много неща в страната, са зависими и са били в контакт с тези служби”, каза Мирчев.

По думите му ДАНС е най-малко проблемна. Най-проблемни са Държавна агенция „Разузнаване” и Военното разузнаване. „Те не работят за България и не знам как шефовете на тези служби се срещат с политици и ги гледат в очите", заяви Мирчев.

Като пример за пробива даде „Капитан Андреево”, където е имало сигнали за контрабанда, а службите нищо не правят.

Заяви, че ако ДБ са в управлението, ще настояват за категорична реформа в тези служби.

Мирчев заяви, че прокуратурата не работила за българския интерес, а за да обслужва интереса на определена група хора. Той ги нарече политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно управление от прокуратурата.

По думите му няма точен момент да изгониш руски дипломати. Сигнали имало години назад. Според Мирчев е обществена тайна, че руските дипломати в голямата част се занимават с разузнавателна дейност и вършат неща, които не са в интерес на България.

„Те бяха изгонени за действия срещу интересите на България, което са стандартни процедури. Не се е случило нещо толкова безпрецедентно”, каза Мирчев и напомни, че в ДАНС беше хваната цяла клетка на руското разузнаване.

По отношение на преговорите за нов кабинет каза, че ДБ нямат различия при приоритетите - борбата с инфлацията, еврозоната и Шенген. За геополитическата независимост за България нямат противоречия с БСП. Заяви обаче, че е сложно да седнат заедно с БСП на една маса за преговори за общо управление.

„Това е трудна коалиция”, заключи Мирчев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати