Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иво Мирчев: „План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката на 1 млрд. куб. м. втечнен газ от Катар

Политика

Иво Мирчев: „План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката на 1 млрд. куб. м. втечнен газ от Катар

Иво Мирчев: План Б на кабинета при криза с газа е доставката на 1 млрд. куб. м. втечнен газ от Катар - Tribune.bg

„План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката на 1 млрд. куб. м. втечнен газ от Катар, коментира в кулоарите на парламента Иво Мирчев от ДБ.

„Това, което е сигурно, че Катар във форсмажорни обстоятелства ще ни достави на пазарни цени този 1 млрд. куб.м газ през „Сидеро Кастро“, което е някакво решение“ уточни Мирчев.

По думите му това количество е 35% от потреблението на страната и доставката е частично решение на проблема, ако Москва спре кранчето на газ към Европа.

На въпрос дали при срещата си преди дни в Атина е дискутирал този въпрос с гръцката страна, вицепремиерът Асен Василев посочи, че премиерът Мицотакис е потвърдил ангажимента Гърция да ни съдейства при газова криза.

„Гърция се ангажира да помогне по всички възможни начини на България при проблеми с доставките на газ“, коментира за Tribune.bg вицепремиерът Асен Василев.

Газовата връзка „Комотини-Стара Загора“ също върви по план и на 1 юли трябва да бъде стартирана. Премиерът Кирил Петков отбеляза пред медиите, че ежедневно си разменя съобщения с гръцкия си колега Константинос Мицотакис за напредъка на проекта.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети