Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Из тайния запис на Искрен Митев: По време на управлението си „Промяната“ тайно направили корекции в ПВУ (ВИДЕО)

Политика

Из тайния запис на Искрен Митев: По време на управлението си „Промяната“ тайно направили корекции в ПВУ (ВИДЕО)

Из тайния запис на Искрен Митев: По време на управлението си Промяната тайно направили корекции в ПВУ (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Териториалният план за Стара Загора се обсъдил на тайна среща в почивна база на „Мини Марица Изток“ в старозагорски минерални бани“, разказа Димитър Манолов

Част от закритата за медии среща между представители на властта и протестиращите беше тайно излъчена на живо в профила във „Фейсбук“ на депутата от ПП-ДБ Искрен Митев.

Думата след премиера Денков взима президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Синдикалистът разказва накратко как преди да формират кабинет през 2021 година Кирил Петков и Асен Василев се подписват в Раднево за спасяване на българската въглищна енергетика, но когато поемат властта, правят на тъмно корекция в Национален план за възстановяване и устойчивост. Териториалните планове на Перник и Кюстендил са имали тежки възражения, които обаче не са били взети под внимание, заяви още Манолов.

А обсъждането на плана за Стара Загора е преминал на тайна сбирка на зам.-министърката на МРРБ с група служители, „нахлебничестки НПО-та“ в почивната станция на „Мини Марица Изток“ в старозагорски минерални бани“.

Ето цялото изказване на Димитър Манолов:

„От деня, в който Кирил Петков, стоящ тук и Асен Василев, също стоящ тука се подписаха в една подписка в Раднево за спасяване на българската въглищна енергетика. Беше разбира се по избори. Тогава се подписа тази подписка. Малко по-късно, когато г-н Петков стана министър-председател, а Асен Василев – вицепремиер беше направена една корекция в съществувалия до тогава Национален план за възстановяване и устойчивост, която не беше коментирана с никого от засегнатите страни. Беше направена на тъмно и ако няма да сбъркам, беше внесена след като беше прекратен мандатът на правителството. Малко по-нататък НС прие две решения – в едно от които се обясняваше, че България не е в състояние да изпълни поетите ангажименти в ПВУ, особено касаещи предложението, което България сама си наложи – да намали с 40% емисиите.

Също така беше възложено на правителството да предоговори определени постановки в Плана, което няколко служебни правителства не можаха да направят все едно защо..

Стигнахме до териториалните планове, които бяха възложени на една компания, която направи всичко, което ѝ беше казано да НЕ прави. Да бъдат подложени на обсъждане, те да дадат своето становище и плановете да бъдат коригирани. В обсъжданията, които се проведоха за Перник и Кюстендил бяха направени много тежки възражения, но нищо не беше отразено във вариантите, които по-нататък се появиха.

Стигаме до Стара Загора, където трябва да се проведе обсъждане на плановете. 

Обсъждането изглежда така: Заместник - министърката на регионалното развитие събира една група служители, няколко удобни нахлебничестки НПО-та и се събират забележете къде -  в почивната станция на „Мини Марица Изток“ на тайна сбирка. На тайна сбирка в старозагорски минерални бани, това не знам как да го квалифицирам. Аз лично бих избрал друго място за тая сбирка. На нея не бяха поканени синдикатите, дори кметовете на общините.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати