Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Избирателната активност към 13 часа в страната е 23,54%

Политика

Избирателната активност към 13 часа в страната е 23,54%

Избирателната активност към 13 часа в страната е 23,54% - Tribune.bg
Снимка:

Към 13 часа избирателната активност в страната е 23,54%. Общо са гласували души 1 488 509, става ясно от данните на ЦИК. За сравнение, през 2015 г. тогава активността е била малко по-висока.

106 жалби и сигнали са подадени, 63 са за нарушения на организацията на изборния процес, 18 - за нарушаване на избирателни права.

Най-висока е активността в Макреш - 49,88 % , най-слаба е във Варна - 14,71 %

17,61% е избирателната активност в София към 12,30 ч.

Общият брой на избирателите, които ще имат право на глас на местните избори, е 6 227 901 души. 36 251 е общият брой на кандидатите за различните позиции в общината – кмет и общински съветник. За кмет на населено място (село) ще се гласува в 1 968 кметства в страната

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал снемането на имунитетите на четирима кандидати в изборите. Това съобщи говорителят на ЦЕК Александър Андреев. Комисията се е произнесла и имунитетите са свалени.

ЦИК е дала разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Бюлент Кемал Хасан – кандидат на ДПС за кмет на с. Тодорово. 

Със свален имунитет са още Гюлтен Галиб Рушуд, регистрирана като кандидат за общински съветник в община Исперих от партия „Земеделски народен съюз“; Янко Георгиев Янков - кандидат за кмет на община Стара Загора от коалиция „Алтернативата на гражданите и Сали Шабан Ибрям, който е кандидат за общински съветник на община Момчилград от партия „ДОСТ“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати