Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изборите за общински съветници и кметове започнаха нормално

Политика

Изборите за общински съветници и кметове започнаха нормално

Изборите за общински съветници и кметове започнаха нормално - Tribune.bg
Снимка:

Гласуването започна в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа, ако все още има хора, те ще могат да гласуват до 21.00 часа

Изборният ден в цялата страна започна и до момента протича нормално. Няма данни за нарушения или секции, които не са започнали работа навреме.Това съобщи пред журналисти в ЦИК Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия.

Гласуването започна в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред някоя секция все още има хора, те ще могат да упражнят правото си на вот до 21.00 часа.

Първите данни за избирателна активност ще започнат да постъпват в 10 часа.

При забелязани нередности гражданите могат да подадат сигналите си към Общинската избирателна комисия. При извършени престъпления - в районата прокуратура и районното управление на МВР.

36 251 е общият брой на кандидатите за различните позиции в общината – кмет и общински съветник. За кмет на населено място (село) ще се гласува в 1 968 кметства в страната.

Изборите ще се проведат в два тура, първият от които е днес. Населените места, в които никой от кандидатите не събере 50% от гласовете, ще трябва да излязат и на балотажи на 3 ноември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети