Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изненада: БСП съгласни с ГЕРБ, че трябва да може да се гласува и на хартия?

Политика

Изненада: БСП съгласни с ГЕРБ, че трябва да може да се гласува и на хартия?

Снимка:

Предложението на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс, даващи избор с хартиени бюлетини или на машини да се гласува, изненадващо намерило подкрепа в БСП, твърди „Труд“. Медията се позовава на източници от ръководството на парламентарната група на социалистите.

В миналия парламент от БСП бяха изцяло за машинното гласуване, но след катастрофалните резултати за коалицията им от 11 юли сега социалистите били склонни да ревизират отношението си към хартията.

От „Демократична България” и ИБГНИ пък намерили подходящ момент да изтъргуват хартиените бюлетини, но само в случай, че ГЕРБ подкрепят евентуална процедура за свалянето от поста на председателя на парламента Ива Митева. Последното, заради отказа на ИТН да подкрепят трети мандат за съставяне на кабинет.

„Категорично държим разписките в края на изборния ден да се броят като гаранции за честен вот, това е едно от нашите предложения. Второто е възможността да се гласува и с хартиени бюлетини“, обясни по темата председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още