Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Уволниха дисциплинарно директора на Националния филмов център

Политика

Уволниха дисциплинарно директора на Националния филмов център

Уволниха дисциплинарно директора на Националния филмов център - Tribune.bg
Снимка:

Жана Караиванова си тръгва заради системно неизпълнение на служебните задължения

Изпълнителният директор на Националния филмов център - Жана Караиванова, е освободена дисциплинарно със заповед на министър Велислав Минеков, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Като причини се изтъкват системно неизпълнение на служебните задължения и нарушения, свързани със системата за управление и финансов контрол, констатирани в одитен доклад от май 2021 г.

Жана Караиванова започва да ръководи Националния филмов център през 2017 година. От 2020г. става член на борда на „Асоциацията на директорите на европейските филмови агенции”.

Тя е актриса, продуцент и създател на първия в България фестивал за американско независимо кино- „So Independent”.

Потърсена за коментар от БНТ, Жана Караиванова заяви:

„Нямам обяснение за решението на министъра на културата. Винаги съм работила за приемането на правилник за прилагането на Закона за филмовата индустрия, а това, че към момента няма такъв, се дължи не на работата на Националния филмов център, а на Министерството на културата“.

Тя разказа, че днес е била повикана на разговор в сградата на ведомството, където като аргументи за решението за посочени административни неизправности.

Караиванова заяви, че си тръгва от директорския пост в Националния филмов център с удовлетворението, че е оставила приет Закон за филмовата индустрия, който гарантира 25 млн. лв. за българското кино и финансови стимули за инвеститорите в сектора.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети освободен

Коментари (2)

Мръсни хунтаджии Господ всичко вижда отгоре и ще им го върне, нещастни червени боклуци! Не спряха да уволняват и да чистят. Те само това могат комунистите - чистка и обедняване, лагери и смърт
17.06.2021 16:41 / Отговор
attropo Само питам - ТЕЗИ ГОВЕДА,сегашните *министри*,и те ли ще си останат НЕНАКАЗАНИ като жалките прУтестъри,олайнявали София и били полицаите?
А,*благородния български съд* ще ги изкара неФинни,знам си аз!
17.06.2021 17:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати