Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изпълнителното бюро на БСП иска Георги Гергов да бъде изключен от партията

Политика

Изпълнителното бюро на БСП иска Георги Гергов да бъде изключен от партията

Изпълнителното бюро на БСП иска Георги Гергов да бъде изключен от партията - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП Георги Гергов да бъде изключен от БСП. Това се случи след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов, съобщиха от БСП.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове. С поведението си Гергов уронвал престижа на партията, не работил за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, посочват червените.

Създадената работна група проведе срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които бе обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив "Георги Кирков" и "Лява автентичност".

Работната група се запозна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои НС на БСП да се произнесе по предложението на Изпълнителното бюро на партията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

и това ми било "столетница " Да те е страх да минеш по Позитано ! Камо ли да се спреш , огледаш се и преминаваш бързо ако не иде КУРнела яхнала "разгонен овен "!
05.01.2021 16:18 / Отговор
:) Е, той руския олигарх Гергов си беше и досега от ГЕРБ, какви подаръци получи от тях само, то не бяха 42 милиона за дупката във Варна, то не бе чудо.
05.01.2021 17:01 / Отговор
ЧУДЕСНА НОВИНА................ ГЛАДНИТЕ ЧЕРВЕНИ МУТРИ СЕ САМОИЗЯЖДАТ............... КАНИБАЛИЗЪМ СРЕД ПРАСЕТАТА.......
ГЛАД, МАЛЕ, ГЛАД........
САМО ТОВА ДА БЕШЕ ПОСТИГНАЛ ГЕРБ/БОЙКО БОРИСОВ-МАНДАТА Е СУПЕР УСПЕШЕН.......
ПЛАЧЕТЕ ОРКИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ.....
05.01.2021 17:12
българин Мале, мале, не е за вярване, толкова ли огладняха свинете та налитат да оплюскат свинаря?!
05.01.2021 17:39 / Отговор
ГолЕма хапка... Гергов е почетен консул на Русия в Пловдив. Вижте му снимката на тежката софра на сватбата на сина на Йотова - до Радев и Деса, Нинова не е поканена. Как ще стане тая работа?
05.01.2021 17:54 / Отговор
БГ " Циркът отново е тук"! Дърта комунистическа номенклатура, и ще го гонят от Столетницата такива "момченца" като маститата Приватизаторка, Сашко Симов, Божанков, Крумчо Зарков, Вагинин, Мирчев, ...,всичките новоизлюпени кариеристчета новоназначени на Позитано!
Колкото да ми е неприятен Гергов , не може да му се отрече,че е от малкото адекватни, стъпили на земята политици! Другите са си за психодиспансера!
05.01.2021 19:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети