Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Изправи се, България!“ се регистрира за изборите

Политика

„Изправи се, България!“ се регистрира за изборите

Изправи се, България! се регистрира за изборите - Tribune.bg
Снимка:

Партията на Мая Манолова ще се яви самостоятелно на предсрочния вот на 2 октомври

„Изправи се България“ участва самостоятелно в парламентарните избори. Убедени сме, че политика се прави не с проекти, а с каузи. Това обяви председателят на партията Мая Манолова, след като внесе в ЦИК документи за регистрация за участие в предсрочния парламентарен вот на 2 октомври.

Тя информира, че са внесли 4500 подписа, което е с 2000 повече от необходимия брой, и документите им са били приети без всякакви забележки.

Формацията поставя като свой основен приоритет повишаването на доходите на българите, преодоляване на неравенствата, справянето с инфлацията, повишаващите се цени на горива, сметки, храни и обедняването на хората.

„Хората се отвратиха от безпринципни коалиции на уреждачи, от коалиции за власт и за пари, и е време за истинска социална алтернатива, за лява партия, която да стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, на пенсионерите, на хората с увреждания, на земеделските производители, на самотните родители, на жените“, каза още Мая Манолова, цитирана от БТА.

Тя посочи и основните цели на партията. „Ние си поставяме няколко големи цели. Първата е голяма трудова реформа и безапелационно повишаване на доходите на работещите българи. Има една червена линия, която си поставяме за цел да изтрием - това е линията на бедност. В момента повече от половината пенсионери и работещите бедни са под линията на бедност“, каза лидерът на ПП „Изправи се България“, цитирана от БГНЕС.

Тя добави, че ще работят и по сваляне цената на бензина и дизела до 2,50 лв., замразяване на битовите сметки на енергийно бедните, таван на цените на основните хранителни продукти.

Документите в ЦИК бяха внесени от председателя на партията Мая Манолова и представители на партията.

Манолова не каза къде ще води листа и посочи, че още е рано да се говори за това.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети