Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изслушват Асен Василев за Плана за възстановяване

Политика

Изслушват Асен Василев за Плана за възстановяване

Изслушват Асен Василев за Плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Освен него в парламентарния контрол ще участват още двама вицепремиери и 11 министри

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще бъде изслушан в Народното събрание във връзка с Националния план за възстановяване и устойчивост и за оперативните програми, които ще бъдат финансирани до 2027 година.

Изслушването е по искане на ДПС. Вчера пред парламентарната комисия по европейски въпроси Асен Василев оцени последните промени в Плана като положителни за страната ни.

На 15 март се очаква техническото одобрение, с което може да започне възлагането на проекти по него още преди официалното му подписване.

Освен Василев, депутатите ще изслушат и управителя на НЗОК Петко Салчев във връзка с реформите за отпускане и изплащане на помощни средства и приспособления за хората с увреждания.

Дневният ред включва и редовния за петък парламентарен контрол.

В него ще участват още вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов, както и вицепремиерът и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

На питания ще отговаря и министърът на енергетиката Александър Николов. Сред въпросите към него има и такъв, свързан с гарантиране на енергийната сигурност на България.

В контрола ще участват още министърът на образованиетоНиколай Денков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на здравеопазването Асена Сербезова, министърът на транспорта Николай Събев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети