Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изслушват ръководството на СДВР за протеста срещу БФС

Политика

Изслушват ръководството на СДВР за протеста срещу БФС

Изслушват ръководството на СДВР за протеста срещу БФС - Tribune.bg
Снимка:

Главният секретар на МВР и ръководството на СДВР ще бъдат изслушани във временната парламентарна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред, във връзка със заявения мирен протест срещу ръководството на БФС на 16 ноември 2023 г..

Ръководствата ще бъдат изслушани относно осъществената охранителна дейност от Министерството на вътрешните работи на провелия се на 16 ноември 2023 г. протест срещу ръководството на Българския футболен съюз.

На 16 ноември 2023 г., ден преди България да отбележи 30 години от паметния гол на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов във вратата на Франция, който ни класира на Мондиала в САЩ през 1994, се разиграха кървави сцени в центъра на столицата по време на протеста срещу сегашното ръководство на родната централа. Напрежението между служители на реда и протестиращи фенове ескалира след използването на водно оръдие, като имаше пострадали полицаи и запалянковци. В следващите дни имаше отстранени от длъжност униформени и арестувани привърженици.

Безредиците на фона на евроквалификацията между България и Унгария, която завърши при равенство 2:2, доведоха до редица коментари от управляващите, както и впоследствие до оставката на Боби Михайлов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети