Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изслушват служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Политика

Изслушват служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Изслушват служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки - Tribune.bg
БГНЕС

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. Това е точка първа за четвъртък според програмата за работа на Народното събрание, пише БТА. 

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на изслушването, започнало миналата седмица. По време на парламентарния контрол тогава Росен Христов каза, че до края на 2023 г. трябва да е готов терминалът за втечнен газ до Александруполис.

Освен изслушването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за социално подпомагане. С обвързването на системата за социално подпомагане с линията на бедност ще се изпълнят препоръките на ЕК и условията за активиране на Плана за възстановяване и устойчивост, свързани със схемите за минимален доход. Също така ще се създадат необходимите условия за оптимизиране на системата за социално подпомагане - разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства и увеличаване на размера на помощите, се посочва в мотивите към законопроекта на Министерския съвет.

На първо четене се очаква да бъдат разгледани и промени в Закона за семейни помощи за деца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати