Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изслушват социалния министър в парламента

Политика

Изслушват социалния министър в парламента

Изслушват социалния министър в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Комисията по вътрешен ред и сигурност ще разгледа ветото на президента върху промените в Закона за МВР

Народните представители ще изслушат министъра на труда и социалната политика Деница Сачева по искане на народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди от ВМРО. В тази връзка депутатите предлагат да бъде обсъден и проект за решение в срок от четири месеца Министерството на труда и социалната политика да представи анализ на законодателството в областта на социалното подпомагане и да предложи концепция. До шест месеца ще трябва да се изготви и Кодекс за социална подкрепа.

Парламентът ще гласува на второ четене промените в Закона за Българския червен кръст. Регламентира се правна възможност върху имоти - публична или частна държавна собственост, с изключение на имотите - изключителна държавна собственост, да може да се учредява безвъзмездно право на строеж в полза на БЧК, предвид осъществяваните от него дейности с обществено-полезна насоченост и значимост.

Така ще може да се реализира предложението на  Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за създаването на Европейски център за подготовка и обучение на специалисти по бедствия, аварии и катастрофи с капацитет до 1200 души, както и изграждането на регионален склад за бедствена готовност и учебно заведение за обучението на парамедици.

Комисията по вътрешен ред и сигурност ще разгледа ветото на президента върху промените в Закона за МВР. Държавният глава върна за ново обсъждане закона заради несъгласие с разпоредби, с които според него се вменяват функции на вътрешното министерство, дублиращи охраната, осъществявана от НСО. В мотивите си Румен Радев посочва още, че не е съгласен преценката за охрана на определени лица да се извършва от вътрешния министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети