Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма да има правителство, Габриел връща неизпълнен мандата в 15 часа

Политика

Няма да има правителство, Габриел връща неизпълнен мандата в 15 часа

Няма да има правителство, Габриел връща неизпълнен мандата в 15 часа - Tribune.bg
Снимка:

Неофициално правителство няма да има

Точно в 12 часа на обяд изтече крайният срок, даден от ГЕРБ-СДС на ПП-ДБ за приключване на преговорите, които трябва да решат – ще има ли ротация или отиваме на предсрочни избори. Срокът мина, а решение още няма. Няма и изявления за медиите от сградата на НС, където са се събрали екипите. Според неофициална информация политиците са започнали разговорите около 11 часа. Не е ясно и дали продължават в момента или са били прекъснати. 

„Надявам се да продължат обсъжданията“, каза Христо Иванов от „Демократична България“. „Днес да сме реалисти“, добави той.

ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали съгласие и мандатът ще бъде върнат неизпълнен от Мария Габриел, потвърдиха източници на Tribune.bg. Очаква се, ако не се случи нещо извънредно, неизпълненият мандат да бъде върнат в 15 часа, за когато е насрочена среща при президента Румен Радев. Очакват се и официални изявления от партийните централи.

От прессекретариата на президента Румен Радев обясниха пред БНР, че имат готовност да приемат кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни. „Съгласно Конституцията, изпълнението на получения мандат за съставяне на правителство, е отговорност на кандидата за премиер“, уточняват от там. Прессекретариатът своевременно ще информира за включването на това събитие в програмата на президентската институция, казаха от „Дондуков“ 2.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ротация 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети