Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изтича крайният срок, в който ИТН трябва да върне папката с проучвателния мандат

Политика

Изтича крайният срок, в който ИТН трябва да върне папката с проучвателния мандат

Снимка:

Часове преди това ИТН се среща отново с БСП

Изтича крайният срок, в който от „Има такъв народ” трябва да върнат - изпълнен или неизпълнен мандатa за съставяне на правителство. Така кандидатът за премиер Пламен Николов има време до17 часа, за да занесе папката на „Дондуков” 2.

Николов вече заяви, че ще представи пред президента проект за кабинет.

След това държавният глава ще го внесе за гласуване в Народното събрание. Ако той не бъде одобрен в пленарната зала, следва връчване на втория прoучвателен мандат за съставяне на правителство.

Днес консултациите продължават в опит проектокабинетът да събере нужната подкрепа. В 10 часа е срещата на ИТН с БСП.

През последните дни на преговорите между протестни формации тонът значително се изостри, а „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ все още не са заявили категорична позиция.

Преговорите на ИТН с БСП досега като че ли протичат най-гладко, но лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че е необходимо да се изчистят още някои детайли по политиките и приоритетите. От ИТН вече многократно заявиха, че въпреки размяната на остри реплики с другите формации, вратите им за преговори все още не са затворени, както и че се надяват на парламентарна подкрепа за своя проектокабинет.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още