Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Извънредно заседание на НС тази вечер: ГЕРБ-СДС внесоха искане (ВИДЕО)

Политика

Извънредно заседание на НС тази вечер: ГЕРБ-СДС внесоха искане (ВИДЕО)

Извънредно заседание на НС тази вечер: ГЕРБ-СДС внесоха искане (ВИДЕО) - Tribune.bg

ГЕРБ-СДС внесоха искане за свикване на НС извънредно тази вечер.  Били са събрани необходимите подписи, съобщи на брифинг народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

„Днес, ние от ГЕРБ-СДС и ДПС, внесохме в деловодството на НС искане за извънредно заседание на НС, за да можем да изслушаме председателя на КЕВР и служебния министър на енергетиката”, поясни Теменужка Петкова.

„Очевидно това е въпрос, който вълнува всички. Ние считаме, че той трябва да бъде изяснен още в рамките на днешния ден, така че такова искане ние сме внесли. Мотивът ни е много ясен - да се спре със спекулациите по тази тема и българските граждани да бъдат информирани за това, което се случва, обясни Петкова. ". 

„Целта на това наше нестандартно решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца. Когато решихме парламента да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не да се превръща залата на Народното събрание в предизборна трибуна, която да се ползва недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже извън това.

Искаме да приключим днес с този свободен ден в предизборната кампания. До момента нямаше никакъв смисъл от заседанието. Сигурен съм, че и от следващо заседание няма никакъв смисъл, но го правим. Надявам се колегите от останалите политически сили да се концентрират към кампаниите си, да си представят програмите, а не да използват залата на НС за някакъв трамплин. Няма да помогне на никого това. Единственото, което ще направим, е да сринем допълнително авторитета на парламента”, поясни Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, заседание, НС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати