Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изземват всички бюлетини с преференции в Плевен

Политика

Изземват всички бюлетини с преференции в Плевен

Изземват всички бюлетини с преференции в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

Причината е разменени номера на листите на две местни коалиции

ОИК в Плевен разпореди да се изземат от всичките 168 секционни избирателни комисии на територията на Общината изборни книжа, на които се отразяват при броенето преференциите. Причината е техническа грешка при отпечатването и разменени номера на листите на две местни коалиции, съобщава БНР.

Изборният ден протича нормално, отворени са всички секции в община Плевен, 10 са кандидатите за кмет. Една от местните коалиции подаде жалба в ОИК за сгрешен номер на бланка, чернова за отразяване на резултатите от преброяване на преференциите. Този документ се попълва след края на изборния ден от членовете на секционни избирателни комисии. За решението на ОИК информира председателят Ярослав Димитров.

„Техническа грешка, просто при изработването ѝ. Вече сме гласували в избирателна комисия решение по нея, което си е преведено в действие. Сгрешените бланки на чернови за отчитане на преференции в момента се подменят от представители на ОИК и общинска администрация. Такава подмяна ще бъде осъществена на цялата територия на общината на тези две сгрешени бланки“, обясни Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати