Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът „Денков“ отново оцеля. Вотът на недоверие не мина

Политика

Кабинетът „Денков“ отново оцеля. Вотът на недоверие не мина

Кабинетът Денков отново оцеля. Вотът на недоверие не мина - Tribune.bg
Снимка:

Очаквано вотът на недоверие към кабинета не мина. „За“ гласуваха 71 народни представители – „Възраждане“, БСП и ИТН - при необходими 121 гласа.  Против бяха 155. Нямаше въздържали се. 

Вторият опит за вот на недоверие беше в сферата на отбраната и сигурността. Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, а в петък заседанието на парламента не започна отново поради липса на кворум.

Преди това депутатите приеха програмата си, а заседанието започна с декларация от името на ИТН. В нея Тошко Йорданов заговори за срам, липса на достойнство и призова ГЕРБ и ДПС да подкрепят вота на недоверие срещу правителството. 

“Живеем в държава, в която нищо никъде не е наред. Емблематичен пример преживяхме миналата седмицата с протеста против БФС. Протестът беше дивашки опорочен от полицията и биеше наред. Тотален хаос. За този повсеместен хаос носят отговорност управляващите. За 7 месеца на управление на ПП преживяхме повече скандали, отколкото за последните 5 години. Калин Стоянов чий министър е? От ПП го призовават да си подаде оставката, а го сложиха за министър на вътрешните работи. Кирил Петков, който е един от най-големите приятели на истината, твърди, че не познава Калин Стоянов, а само преди няколко месеца му се обаждал всеки ден, за да слага свои хора в структурите на МВР. Бил министър на ДПС и ГЕРБ. Премиерът Денков каза, че ако не се извини, той ще си подаде оставката. Не се извини. А премиерът като типичен представител на ПП не си спази обещанието. Хаос, лъжи и безобразие. И това е ежедневие”, посочи Йорданов.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети