Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет „Главчев 2“ полага клетва

Политика

Служебният кабинет „Главчев 2“ полага клетва

Служебният кабинет Главчев 2 полага клетва - Tribune.bg
Снимка:

Новата служебна власт ще положи клетва в 11 часа в Народното събрание. Развръзката дойде след като вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи състав на правителство, което президентът Румен Радев одобри. Държавният глава подписа и двата указа - единият за назначване на кабинета "Главчев 2", а другият за провеждане на избори на 27 октомври. 

Само трима са новите министри. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде заменен от Атанас Илков - шеф на "Национална полиция". Другата промяна е в Министерството на транспорта. Служебният премиер обясни промяната с все по-тежката ситуация в БДЖ. Така Красимира Стоянова поема поста от Георги Гвоздейков.

Външен министър става Иван Кондов.

Главчев смени трима министри: Радев подписва указите утре, а изборите ще са на 27 октомври

Това е седмото временно правителство, което Румен Радев назначава, откакто е на поста държавен глава, и вторият служебен кабинет, формиран по новите правила в Конституцията. Според тях настоящият Парламент ще продължи да работи и след назначаването на временното правителство до клетвата на новоизбраните депутати в 51-вото Народно събрание. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети