Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Кабинетът Петков” не е спрял лошите практики в строителството на магистрали, а е спрял изграждането им

Политика

„Кабинетът Петков” не е спрял лошите практики в строителството на магистрали, а е спрял изграждането им

Кабинетът Петков не е спрял лошите практики в строителството на магистрали, а е спрял изграждането им - Tribune.bg
Снимка:

„Да спреш магистралите е лошо управление и поведение. В предишния служебен кабинет искахме да спрем лошите практики, а не големите инфраструктурни обекти. Сега след 7 месеца, ние намерихме не дотам категорично спрени лоши практики, но спрени големи инфраструктурни проекти”, каза пред БНТ служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

По думите му магистрала „Хемус” може да бъде строена до лот 3. Лотове 7 и 8 нямат трасе, пътят между Търново и Търговище е „фантазия”.

„Ние строим магистрала до определена точка и после нямаме категоричност от къде ще мине”.

По думите му няма планирани магистрали и връзки между тях. 

„Политиците ги ползват за една сцена, да се снимат. За съжаление за 7 месеца бяха изгонени строителите от сцената, ние опитваме да ги върнем. Трябва да се планират всички магистрали и как ще се стоят те”, добави Шишков. Най-назад от „Хемус” е лот 2.

Добрата новина е, че до края на ноември може да работят всички тунели в Софийската част на аутобана, като ги няма стесненията, объркващи трафика от години.

Що се отнася до магистрала Струма не е ясно как ще се мине през Кресненското дефиле.

„Последният ден на редовния кабинет нещата са върнати доста назад. Опитваме да спазим цялата процедура. До края на май догодина трябва да се вземе решение за трасето, като в противен случай одобрената Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) ще изтече и строителството ще се върне на изходна позиция”.

Той посочи и друг абсурд - две години след появата на свлачище на трасето преди тунел Железница, който е пред завършване, работата по ликвидирането му е стигнала само до изработване на идеен проект.

Проблем има с документите на магистрала Европа в участъка от Сливница до София, където 7 месеца не е направено нищо за приемане на Подробен устройствен план на лота.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети