Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът „Петков” предава властта на служебното правителство

Политика

Кабинетът „Петков” предава властта на служебното правителство

Кабинетът Петков предава властта на служебното правителство - Tribune.bg
Снимка:

Държавен вестник пък ще обнародва президентския указ, с който освен назначаването на правителство с номер 100, се разпуска и 47-ото Народно събрание и се насрочват парламентарни избори

Служебното правителство, което беше посочено от президента Румен Радев встъпва в длъжност. Това ще стане на официална церемония в 12.00 часа. Радев ще представи приоритетите на кабинета, начело на който застава Гълъб Донев.

В изпълнение на конституционните си задължения вчера президентът издаде указите за разпускане на 47-ото Народно събрание, като за 2 октомври са насрочени предсрочните парламентарни избори.

С отделен указ, считано от днес, Радев назначи четвъртия от 2017 г. свой служебен кабинет.

На посочения за служебен премиер Гълъб Донев държавният глава Румен Радев гласува доверие и в предходните три свои служебни правителства, в които Донев бе социален министър.

Служебният кабинет е от 21 министри. Донев ще има четирима заместници. Лазар Лазаров ще отговаря за  социалната политика.

Христо Алексиев, познат също от предишния служебен кабинет, поема ресор „Транспорт и съобщения“. Иван Демерджиев е силовият вицепремиер.  А Атанас Пеканов ще отговаря за  евросредствата.

Радев обяви: Избори на 2 октомври, Гълъб Донев служебен премиер

След церемонията при президента, новите министри ще приемат властта от правителството на Кирил Петков. Първо служебният премиер ще поеме поста в Министерския съвет, а след това ще бъде предадена работата по министерства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети