Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът прие решение за подготовката и произвеждането на изборите на 4 април

Политика

Кабинетът прие решение за подготовката и произвеждането на изборите на 4 април

Кабинетът прие решение за подготовката и произвеждането на изборите на 4 април - Tribune.bg
Снимка:

Одобрена бе и тарифата за заплащане на предизборните предавания по БНТ и БНР от партиите

Министерският съвет прие решение, с което възложи координацията по изпълнението на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители за Народно събрание на 4 април 2021 г. на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма.

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, включително и на министъра на здравеопазването, предвид разпространението на COVID-19.

На министъра на правосъдието е възложено да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс. 

Със свое постановление правителството одобри и тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предаванията по Българската национална телевизия (БНТ), Българското национално радио (БНР) и техните регионални центрове в рамките на предстоящата предизборна кампания за избор на народни представители през 2021 г.. Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР.

Предизборната кампания се отразява в програмите на двете обществени медии под формата на клипове, диспути и други форми, договорени с представители на участниците в изборите по реда и условията, уредени в Изборния кодекс. Срокът за приемането на тарифата е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, съгласно чл. 197 от Изборния кодекс.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети избори, кабинет

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп