Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев: Планът за възстановяване закъсня с 37 дни, показаха с презентация варианта (ДОКУМЕНТ)

Политика

Василев: Планът за възстановяване закъсня с 37 дни, показаха с презентация варианта (ДОКУМЕНТ)

Василев: Планът за възстановяване закъсня с 37 дни, показаха с презентация варианта (ДОКУМЕНТ) - Tribune.bg
Снимка:

Презентация с акценти от окончателния План за възстановяване и устойчивост публикува кабинетът. Показани са насоките, по които ще се работи, както и проектите, които ще получат милиони финансиране от ЕС.

В Плана има 4 основни стълба – „Иновативна България”, „Зелена България”, „Свързана България” и „Справедлива България”, като най-голямо финансиране ще получи „Зелена България” -  41,8%. На второ място се нарежда „Иновативна България”, следвани от „Свързана България” и „Справедлива България”.

След края на МС финансовия министър Асен Василев заяви, че Планът е на обща стойност над 13 млрд лв. Националното съфинансиране е над 2 млрд. лв. Закъснението на документа по думите му било 37 работни дни. Василев увери, че България ще получи средствата в рамките на тази година. 

По думите му до края на деня е възможно коалицията да излезе с обща позиция за руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. 

На въпроса каква е позицията на България за това, че ЕК обсъжда налагането на ембарго на вноса на въглища, нефт и газ, вицепремиерът отговори, че позицията може да бъде изказана от министър-председателя.

Целият документ на Плана вижте ТУК


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети