Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Къде е отговорността на организаторите на протестите миналата година, попита Джамбазки

Политика

Къде е отговорността на организаторите на протестите миналата година, попита Джамбазки

Къде е отговорността на организаторите на протестите миналата година, попита Джамбазки - Tribune.bg
Снимка:

„Кадрите са неприемливи и трябва да има административни наказания, но да не забравяме, че има две страни. В същия този ден полицаите бяха заривани със слама и бяха правени опити те да бъдат палени живи. Те също имат семейства.  Минути преди да бъдат бити тези хора под колоните, полицаите бяха замеряни с бомби, факли и павета“, каза в ефира на Нова тв евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки във връзка кадрите от протестите през 2020 г.

Никой не пита за тази една година каква отговорност носят организаторите на протеста. Нали протестът беше за законност, а митингите се провеждат по закон“, обясни Джамбазки. Той каза, че кадрите не са били укривани, а са пускани в съда неколкократно. Евродепутатът се усъмни защо точно сега се вадят тези записи- „Виждам кандидатите за власт и мисля, че явно е нужно нещо, което да отвлича вниманието от отношенията помежду им“.

„На снимки имаше как организаторите на протеста удрят полицаи с дръжка на знаме. Бяха обстрелвани с прашки. Ако някой цял ден ви блъска по главата с камъни, павета, опитва да ви пали, може би ще си изпуснете нервите“, каза Джамбазки.   

Той попита какво е трябвало на направи по време на миналогодишните протести пред централата на ВМРО, когато той хвърля вода по недоволните - „тълпа без разрешение дойде да кърти вратата на дома ви и се опитват да нахлуят какво трябваше да направим? Вътре имаше деца от ансамбъл. Някой да бъде набит, убит? Слава богу не се стигна до неизбежна самоотбрана!“. 

По темата със засиления бежански поток евродепутатът заяви, че най-вероятно бягащите от Афганистан ще тръгнат към България, защото това е единият път.

„ЕС на себе си не може да помогне. Сбъркана е политиката. Би трябвало да се старае да задържа хората по света, там откъдето са. Тези хора ще тръгнат като вълна към Европа“.

ВМРО ще настоява да се вземат мерки и да се закрият мигрантските центрове. Мигрантите не трябва да бъдат приютявани, каза Ангел Джамбазки. Който е започнал тзи войни да си плаща сметките, заключи евродепутатът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати