Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Къде са Кирил Петков и Асен Василев?

Политика

Къде са Кирил Петков и Асен Василев?

Къде са Кирил Петков и Асен Василев? - Tribune.bg
Снимка:

По покана на Пражкия център за трансатлантически отношения лидерите на „Продължаваме Промяната Кирил Петков и Асен Василев ще се включат в Трансатлантическия отбранителен форум“, който се провежда в чешката столица от 10 до 12 май.

Новината беше съобщена от пресцентъра на „Продължаваме промяната“. Заради важния международен ангажимент двамата партийни лидери изглежда пропускат други ключови събития у нас – като например срещата с предложената от ГЕРБ/СДС еврокомисар Мария Габриел утре в 10:00 часа.

От ПП обаче дават обяснение за наложителното отсъствие от България: „В дискусията за предизвикателствата, пред които е изправена сигурността на Запада след началото на руската война в Украйна, ще се включат премиери, президенти, членове на правителства, евродепутати, депутати от национални парламенти, високопоставени военни, специални съветници и експерти от Европа, САЩ и Азия“.

Tribune.bg се опита да намери програма на събитието и информация кои са премиерите и президентите, които три дни ще обсъждат предизвикателствата пред европейската сигурност с бившия български премиер и вицепремиер. Информацията по темата обаче е оскъдна.

За събитието се знае, че основен организатор е институт CERVO, политически мозъчен тръст към Гражданско-демократическата партия (Консерватори и реформисти), чийто председател е Петр Фиала. „Промяната“ не са част от това политическо семейство.

Форумът има уебсайт, цялата информация обаче е за регистрирани участници. На началната страница се уточнява единствено, че тридневното събитие се провежда в 5-звездния хотел „Шато Шанов”, разположен на около час път от чешката столица Прага. Цените в хотела са около 380 лв. според платформата Booking.

Могат са бъдат разгледани и снимки от мястото.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати