Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в парламента при попълването на състава на КРС

Политика

Скандал в парламента при попълването на състава на КРС

Скандал в парламента при попълването на състава на КРС - Tribune.bg
Снимка:

Юлиян Ангелов от ВМРО настоя ГЕРБ да обяви дали ще подкрепи кандидата на ДПС

Парламентът на косъм от бой между депутати от ВМРО и Павел Шопов от „Атака“. Скандалът стана, след като Юлиян Ангелов от „Обединени патриоти“ (ОП) поиска от ГЕРБ да обявят от парламентарната трибуна как ще гласуват при попълването на състава на Комисията за регулиране на съобщенията/КРС/ и дали ще подкрепят кандидатурата на Пеньо Пенев, издигната от ДПС.

„Отново се очертава задкулисие, има уговорки кандидатът на ДПС да бъде подкрепен от ГЕРБ, кое е управляващото мнозинство – ГЕРБ и ОП или ГЕРБ-ДПС. Как така ГЕРБ ще подкрепят кандидата на ДПС, а не издигнатия от ОП“, изтъкна в изказването си при дебата Юлиян Ангелов.

Социалистът Георги Свиленски призова ОП да напуснат управлението.

„Защо стоите в управлението, това правителство ще си отиде. От тази трибуна е лесно да се правят констатации. На приказки се разграничавате, но на практика подкрепяте управлението. С Воля подкрепяте това управление. Имате възможност да се разграничите“, заяви Свиленски.

След това парламентът отхвърли искането на БСП да се излъчи на живо попълването на състава на КРС.

В спора „Кой с кого управлява, кой е скрито ли открито лице на ДПС“ се включи и депутатът Павел Шопов от „Атака“.

„Кадрови резили. На майчин език ли да го кажа. То тези, които поискаха да се каже дали ДПС участва в управлението, тези лъже-патриоти докараха до там да бъде разбита управляващата коалиция… ВМРО беше хванато на калъп с бате Харо /бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина- ДАБЧ/. Не е това, което виждаме, а какво е това. Жесток див партизанлък!“, завърши Шопов.

Последва предложение за наказанието на Павел Шопов от войводата Младен Михов, по време на което почти се стигна до сблъсък между тях, но други депутати от ОП попречиха на атакиста Павел Шопов да стигне до парламентарната трибуна. Парламентът продължава с избора на нови членове на КРС.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети КРС, членове

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети