Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Как ще се развива Русе след местните избори?

Политика

Как ще се развива Русе след местните избори?

Как ще се развива Русе след местните избори? - Tribune.bg
Снимка:

Обезлюдяването на града е свързано с чистотата на въздуха, заяви Диана Иванова

Как ще се развива Русе след местните избори? В ефира NOVA телевизия своите виждания и програми представиха кандидатите за кметове от ГЕРБ, БСП и ВМРО.

Защо се кандидатирам?

„Тръгвам в битката за кмет на Община Русе с ясното съзнание, че мога и в работата си съм го доказала”, заяви Диана Иванова , кандидат на ГЕРБ за кмет на Русе. Иванова изтъкна, че е родена, израснала и създала семейство в Русе. Освен това и професионалният й път е минал в крайдунавския град.

„Всички копнеят за промяната, но много не вярват, че можем заедно да я постигнем. Промяната зависи от нас, гласът и на бедния, и на богатия, и на младия, и на стария, има еднаква тежест. Заедно можем да направим промяната, а тя изисква мобилизация”, заяви Пенчо Милков, кандидат на БСП за кмет на Русе. Той също изтъкна, че е израснал и създал семейство в Русе. „Вярвам, че след 4 години хората в Русе ще видят града като Северната столица на България. В работата си ще спазвам принципите на компетентност, прозрачност, почтеност”, заяви Милков. И обеща да направи Русе град за пример.

„Имам високи цели за висок жизнен стандарт и високо качество на живот за русенци. За да бъде постигнато това, трябва да бъдат решени редица ежедневни проблеми. Те са свързани както с демографията, така и с екологията и инфраструктурата. С опита си като общински съветник и областен управител, смятам да стартирам решаването на проблемите на нашата община. Мога от първия ден да започна да работя за общината по най-добрия начин”, заяви Галин Григоров, кандидат на ВМРО за кмет на Русе.

Екологията и инфраструктурата?

„Чистотата на въздуха в нашия град е проблем от 30 години. Когато бях дете, носех маска в училище. Миналата година видяхме същото нещо. Ако стана кмет, ще дам цялата вярна информация на гражданите, защото те я нямат. Ще ги запитам и дали искаме да закупим мобилна станция. Ще чистим редовно улиците, ще садим дървета, ще направим така, че хората да имат възможност да заменят битовите си отоплителни уреди”, обеща Пенчо Милков. „По отношение на ремонтите – стриктно следване на качеството, довършване на проектите. Следене за качеството и срочноста на проектите. Ще направим всичко възможно средата да се подобрява непрестанно”, обеща Милков.

„Наистина от 30 години насам въздухът е най-болезнената тема за русенци. С абсолютно право гражданите на Русе негодуват. Още в стъпването ми в длъжност като областен управител съм викал екоминистъра в Русе и заедно накарахме един от инвеститорите да вложи над 6 милиона евро за поставяне на филтри и системи за собствен мониторинг. Направил съм нужните проучвания за станция, която да осъществява контрол”, заяви Григоров.

Какъв е идеалният кмет в представите на българския избирател?

„Във фокуса на моята програма са хората, които искат да дишат чист въздух. Обезлюдяването на града е свързано с чистотата на въздуха. В моята програма е заложено да обвържа цялата система от фактори, които влияят за обезлюдяването на града – чистият въздух, градската среда, здравеопазване, култура, образование ”, заяви Иванова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети