Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Както искаше Нинова: БСП ще избира председател с пряк избор

Политика

Както искаше Нинова: БСП ще избира председател с пряк избор

Както искаше Нинова: БСП ще избира председател с пряк избор - Tribune.bg
Снимка:

БСП си избира лидер през май догодина

„Уважаеми членове на БСП, вчера Националният съвет на партията прие правила за пряк избор на Председател. В продължение на три години имаше оспорване на тази норма в Устава. Бяха правени опити тя да бъде променена. Реформата беше трудна, съпротивата- ожесточена. Щастлива съм, че пристъпваме към нейното изпълнение.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

Вчера въпросът как партията ще избира лидера си беше обсъждан на Националния съвет на БСП. Нинова настоява председателят да се избира от всички членове на партията, където има по-големи шансове, а опозицията – от конгреса на БСП.

Нинова вече заяви, че ще участва в битката да е отново начело на партията. Прекия избор беше разписан в устава преди две години именно по нейно настояване. Оттогава на всеки конгрес вътрешната опозиция иска промяна, за да се върне старото положение – избор на лидера от конгреса.

Вчера бяха гласувани и приети датите за избора – 26 април за първи тур и 3 май за балотаж.

Пленумът одобри правилата за провеждането на вътрешните избори. Беше избрана и Централна комисия по партийния избор (ЦКПИ), чиито шеф ще е Емил Войнов, който в момента е член на ЦИК. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп