Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Какво може да си купи Лорер с 23 лв.? Не стана ясно, но осъзнавал бремето

Политика

Какво може да си купи Лорер с 23 лв.? Не стана ясно, но осъзнавал бремето

Какво може да си купи Лорер с 23 лв.? Не стана ясно, но осъзнавал бремето - Tribune.bg
Снимка:

„С вас сме и работим през цялото време, за да може икономиката ни да стане по-конкурентна и доходите ни да се увеличат“, успокои Лорер

Какво може да си купи с 23 лева? Този видимо елементарен въпрос вкара в дълга серия увъртания министър Даниел Лорер.

„Осъзнаваме бремето върху нас. Цяла Европа търси решения във връзка с инфлацията. Важно е да работим с Европа, която предоставя План за възстановяване, а също и оперативни програми“, отговори без никаква връзка с въпроса министъра на иновациите и растежа.

„На българите бих казал: С вас сме и работим през цялото време, за да може икономиката ни да стане по-конкурентна и доходите ни да се увеличат. Имаме шанс да станем привлекателна за инвестиции страна, ако си свършим работата“, отговори министърът пред bTV.

„Таван на цените на някои от стоките е мярка с изключително широк спектър и се опасявам, че тя създава повече проблеми, отколкото решава, тъй като веднага ще доведе до недостиг и съответно изчезване на стоки от пазара“, каза той.

Според него може да се обсъдят варианти на ниво социални помощи.

„България не е бедна държава. България е безкрайно окрадена държава и българските пенсионери бяха оставени в такова състояние в продължение на толкова години, защото никой не се погрижи за тях. Това, което ние казваме е, че имаме достатъчно пари и да се погрижим за социално слабите и да вкараме България в космическата ера“, каза Лорер.


Топ новини

виж още
Актуална тема