Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калфин за отклонения в Минск самолет: Абсурден сюжет, държавен тероризъм

Политика

Калфин за отклонения в Минск самолет: Абсурден сюжет, държавен тероризъм

Калфин за отклонения в Минск самолет: Абсурден сюжет, държавен тероризъм - Tribune.bg
Снимка:

„Вариантът всички да подкрепим БСП е жест към партията, но няма да е трайно решение“, коментира Калфин

Това е един абсурден сюжет. Една държава решава, сваля си един пътнически самолет на своя територия, взима си отвътре когото ѝ трябва и след това го пуска. Така бившият външен министър Ивайло Калфин коментира пред БНТ отклоняването на пътнически самолет в Минск.

„Това наистина е един държавен тероризъм, абсурдно е, реакцията на международната общност е абсолютно закономерна“, категоричен е Калфин.

Според него, кадрите със задържания журналист, който е бил на борда на самолета, напомнят на практиката с показване на видеа, която се използва при отвличания на хора.

„И всичко това, защото този 26-годишен мъж има сайт, който е показвал протестите в Беларус“, допълни Калфин.

„Правителството на Беларус много жестоко мачка всеки, който си позволи да изрази някаква форма на протест. Това трупа напрежение, което рано или късно ще избухне“, смята Калфин.

Според него е очевидно, че Александър Лукашенко има подкрепата на Русия.

„Не е ясно защо след задържането на журналиста и приятелката му, трима руски граждани са си тръгнали, явно те са били негов ескорт на самолета“, допълни Калфин.

Той коментира и ситуацията с ръководителите на службите у нас след първоначалния им отпуск при смяната на правителството, а след това отказа на служебния премиер да се срещне с тях.

„Виждаме, че службите влизат в някакъв конфликт с официалните институции. Това не е добре. Някак трябва да седнат, да си изчистят претенциите един към друг, защото тези служби трябва да работят добре, независимо кой е на власт“, категоричен е Калфин.

Той коментира и защо партия АБВ подписа споразумение за явяване на изборите заедно с БСП.

„Нормално е при печалните резултати на левицата на предишните избори, да се търси ново съдържание за предстоящите избори“, смята Калфин. По думите му обаче то все още не означава алтернатива на управлението до момента.

„Вариантът всички да подкрепим БСП е жест към партията, но няма да е трайно решение“, каза още Калфин.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати