Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Гелев: Успяхме да изплатим 2 млн. лв. стари задължения и да стабилизираме финансово Сапарева баня

Политика

Калин Гелев: Успяхме да изплатим 2 млн. лв. стари задължения и да стабилизираме финансово Сапарева баня

Калин Гелев: Успяхме да изплатим 2 млн. лв. стари задължения и да стабилизираме финансово Сапарева баня - Tribune.bg
Снимка:

„На общината са отпуснати и допълнителни средства в размер на 1 500 000 лв. за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа“, посочи кандидатът за кмет на Сапарева баня

      Почти три години заедно с екипа ми работихме в посока оздравяване и стабилизиране на финансовото състояние на Общината, знаете как я заварихме. Успяхме да излезем от Оздравителния план и през последната година и половина това стана видимо, защото задвижихме доста инфраструктурни проекти. Това заяви по време на срещи с жители на Сапарева баня и съседните населени места кандидатът за кмет от ГЕРБ Калин Гелев. По време на срещите Гелев запозна избирателите с изпълнените от него и екипа му проекти, текущи задачи, както и трудностите, с които се е наложило да се справят, съобщават от пресцентъра на партията.

В началото на мандата Общината е била във финансова криза, затова първата задача на Кмета и неговия екип е било преодоляването й. „С предприетите действия успяхме да увеличим собствените приходи на Общината и да затегнем финансовата дисциплина. Паралелно с това  изплатихме стари задължения в размер на 2 000 000 лв. Всичко това доведе до изваждане на Сапарева баня от списъка на общините с финансови затруднения“, обясни Калин Гелев. Той посочи, че на общината са отпуснати и допълнителни средства в размер на 1 500 000 лв. за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа.

След направените изменения на ЗПФ в началото на 2016 г. общините не могат да поемат ангажименти без осигурено финансиране. „Това доведе до ограничаване на възможностите на Общината да работи за реализацията на заложените в предизборната програма проекти. Въпреки всички трудности и малкото време, с което разполагаше Общината, бяха реализирани няколко по-значими проекта“, коментира още Калин Гелев. Кандидатът за кмет от ГЕРБ даде за пример модернизацията на Детска градина „Св. Анна”, ремонта на СУ „Христо Ботев” по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“, изградения резервоар за минерална вода и полагането на асфалт на 15 улици в общината.

 Досегашният градоначалник посочи още изграждането на кръгово кръстовище и асфалтиране на поляната в с. Овчарци, организиране и провеждане на 32-рото Световно първенство по планинско бягане, изградените свързващи водопроводи от резервоар „Висока зона” за кв. Гюргево и южните квартали на гр. Сапарева баня.

По време на управленския мандат на Гелев и екипа му бе санирана сградата на Поликлиниката, бе изградена второстепенна канализационна мрежа на ул. „Липа” и „Славяни”, както и реконструиран градският парк „Николай Хайтов”.

Калин Гелев обясни, че ще бъдат рехабилитирани улиците „Липа”, „Славяни” и „Гюрица”, за които има 100% осигурено финансиране от ДФЗ. В процес на реализация е и изграждането на асансьор за сградата на поликлиниката.

„Винаги сме се старали да работим в интерес на всяко населено място от общината, както и в полза на неговите жители“, посочи Калин Гелев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати