Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Каменов: Ще изградим надлез между кв. „Металург“ и централната градска част на Враца

Политика

Калин Каменов: Ще изградим надлез между кв. „Металург“ и централната градска част на Враца

Калин Каменов: Ще изградим надлез между кв. Металург и централната градска част на Враца - Tribune.bg
Снимка:

Не е нормално квартал, който е толкова близо до центъра да няма достъп до него, посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ

Една от задачите ни за следващия мандат е да изградим надлез, който да свързва ж.к. „Металург” с централната градска част на Враца. Не е нормално квартал, който е толкова близо до центъра да няма достъп до него. С това се ангажира Калин Каменов на среща с жители на квартала. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Деян Бенински и Гроздан Темнишки.

Жителите на ж.к. „Металург“ повдигнаха проблема с преминаването на тирове през града - вместо по транзитния маршрут, което замърсява допълнително въздуха, компрометира пътната настилка и е предпоставка за пътнотранспортни произшествия. По думите на Калин Каменов освен поставянето на транзитна табела, са предприети мерки за монтиране на съоръжение, което да снима нарушителите и да изпраща сигнали към ДАИ и КАТ. Живущите в квартала дадоха на кмета и подписка с искане за поставяне на пешеходен светофар на бул. „Васил Кънчов“ преди кв. 72.

„В момента Община Враца строи приют за бездомни кучета. Обектът трябва да е готов през ноември месец и това ще помогне за справяне с проблема“, коментира Каменов в отговор на оплакване от граждани.

„При провеждането на процедури за възлагане на обществени поръчки се спазват разпоредбите на Закона за обществените поръчки и Закона за защита на конкуренцията. При всяка процедура има ясно заложени критерии за оценка. Нито аз, нито общинските съветници можем да казваме коя фирма ще спечели процедурата. Когато някой гарантира, че поръчките ще се печелят само от врачански фирми, значи гарантира, че ще наруши българското законодателство. Лъжите и омразата работят срещу хората, които ги разпространяват“, отговори Калин Каменов на въпрос за фирмите, които изпълняват различни дейности и услуги към Община Враца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати