Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов: Брендо е влязъл в страната през пролетта на 2022 година, имаме данни за самолет

Политика

Калин Стоянов: Брендо е влязъл в страната през пролетта на 2022 година, имаме данни за самолет

Калин Стоянов: Брендо е влязъл в страната през пролетта на 2022 година, имаме данни за самолет - Tribune.bg
Снимка:

„В МВР има информация, че Брендо е влязъл в България от края на март до началото на юни 2022 г.“ Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов и уточни, че това е станало по времето на Бойко Рашков. Оказва се, че лошото време е попречило на полицията под ръководството на Рашков да провери какъв е този самолет и кой е кацнал с него. 

„Тогава, доколкото ние разбрахме от изявленията, които се даваха от тогавашното ръководство е, че имало получено късно обаждане вечерта, но поради причината, че времето било много лошо, вероятно може би липса на стиковка между МВР и Министерството на отбраната, не са взети никакви мерки и затова ние вървим доста след събитията, но аз съм убеден, че ние до сравнително кратък период от време ще установим и ще потвърдим информацията, която имаме. Убеден съм", уточни вътрешният министър.

„Това е свързано и с обстоятелствата, които са свързани със самолет, преминал през няколко европейски държави, кацнал на летище до Видин, продължил и кацнал в района на Търговище“, обяви Стоянов.

Силовият министър уточни, че именно заради този случай две години се води разследване, а МВР върви след събитията. Стоянов уточни, че периодът на влизане е сигурен, но се разследва дали става дума точно за този самолет. Работи се и по групата, която му е помагала.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати