Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов: Имам информация за вечеринки в дома на Бойко Рашков

Политика

Калин Стоянов: Имам информация за вечеринки в дома на Бойко Рашков

Калин Стоянов: Имам информация за вечеринки в дома на Бойко Рашков - Tribune.bg
Снимка:

Те са били за дискредитирането му, по думите на вътрешния министър

Имам информация за вечеринки в дома на Бойко Рашков, където са разпределяни задачи за дискредитирането ми. Това заяви пред журналисти служебният вътрешния министър Калин Стоянов.

На въпрос дали познава Стефан и Марин Димитров Стоянов отговори: "Всички ги познават" и добави: "Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан", допълни служебният вътрешен министър.

"На 3 април бившият главен секретар на МВР Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е", коментира Калин Стоянов разследването в Агенция "Митници" и смяната на главния секретар на МВР.

Министърът посочи, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев. "Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск", каза още той.

Според Стоянов някой е съветвал Коцев за всичко случило се. "Едното е подаване на оставка по собствено желание, а на другия ден всички станахме свидетели как стана оттеглянето ѝ", каза още министърът на вътрешните работи.

Калин Стоянов обяви, че е разпитан в прокуратурата основно за назначения, които не са се случили, в ОДМВР - Хасково.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати