Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Вельов и Елена Ангелинина положиха клетва като народни представители

Политика

Калин Вельов и Елена Ангелинина положиха клетва като народни представители

Калин Вельов и Елена Ангелинина положиха клетва като народни представители - Tribune.bg
Снимка:

Няма желаещи за депутати от Воля

Музикантът Калин Вельов от листата на ГЕРБ в 24-ти МИР в София и Елена Ангелинина от листата на партия „Воля“ от 3-ти МИР Варна положиха клетва като народни представители в 44-то Народно събрание.

След като Андон Димов Дончев от „Воля“ напусна по собствено желание парламента, ЦИК е получила отказ от 9-ма участници в листата на партията в 3-ти изборен район Варна да станат депутати, съобщи председателката на парламента Цвета Караянчева.

Фактът, че няма желаещи за депутати от листата на партия „Воля“, бе посрещнат с бурни овации от социалистите в зала, което стана повод лидерът на партията Веселин Марешки да застане на трибуната. Той припомни протестите от 2013 г. и поведението на общинските съветници от „Воля“, които са изпълнили желанието на протестиращите и са напуснали местния парламент, докато представителите на БСП не са имали куража да го направят.

Марешки призова социалисти да не се държат „просташки“ в зала и обяви, че и в момента е готов да извади един от своите депутати като така парламентът ще остане с един депутат по-малко. По думите му това ще покаже на участниците в протестите, че исканията им могат да бъдат изпълнени.

„Вие готови ли сте да си подадете оставките, което иска българският народ в момента? Готови ли сте да освободите тази част от залата? Не, вие искате да си седите тук, да си получавате заплатите, да си получавате „стипендиите“ под формата на субсидии и не сте готови да изпълните волята на българския народ“, обърна се към социалистите Веселин Марешки.

В отговор червеният депутат Таско Ерменков припомни, че лично е участвал в протестите от 2013 г.

„Протести имаше не само във Варна, но и в София. На тези протести съм участвал лично и сега мога да изляза и да погледна хората в очите, а не през стъклата на Майбаха със сините лампи. Когато от тази трибуна отправяте обвинения, погледнете се в огледалото, вижте си миналото и тогава се опитвайте да бъдете морализатори на обществото“, апелира към колегата си от „Воля“ социалистът.

Налице е и заявление за отказ на 7-ия в листата на ГЕРБ от 24-ти МИР София да бъде избран за депутат. Така Йорданка Фикерлийска е отказала да заеме мястото на Джема Грозданова от ГЕРБ, след като парламентът прекрати правомощията ѝ.

Така ЦИК обявява Калин Вельов за народен представител за времето, докато Владислав Горанов е министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети