Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

Политика

Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

Калин Вельов става депутат от ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Музикантът сменя на депутатската банка Джема Грозданова

Музикантът Калин Вельов става депутат, съобщи Kmeta.bg. Артистът влиза в редиците на парламентарната група на ГЕРБ на мястото на подалата оставка Джема Грозданова. Тя депозира оставката си и днес парламентът прекрати правомощията й като народен представител.

Джема Грозданова бе депутат последователно в 41-то, 42-то, 43-то и 44-тото Народно събрание и се счита за близка до бившия вече втори човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който наскоро обяви сформирането на собствена партия.

През 2017 г. Калин Вельов бе сред онези 40% нови лица, които партия ГЕРБ включи в листите си за парламентарните избори. Така музикантът намери място в листата на партията в 24-ти МИР в София.

Калин Вельов се запознал със заместник-председателя на ГЕРБ Йорданка Фандъкова покрай няколко музикални проекта, реализирани съвместно със Столичната община.

Споделя, че това, което го подтиква да участва в политиката, е желанието да внесе промяна в сферите на културата и образованието. По думите му Законът за културата е кърпен 65 пъти, а половината от бюджета, предвиден за тази дейност, е за читалищна дейност, която е фиктивна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети