Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калина Константинова ще е вицепремиер на ефективно управление

Политика

Калина Константинова ще е вицепремиер на ефективно управление

Калина Константинова ще е вицепремиер на ефективно управление - Tribune.bg
Снимка:

Василев обяви нова формула на властта с 5 заместник министър-председатели, 2 на ПП и всяка партия с човек в министерствата

Калина Константинова ще е предложението на „Продължаваме промяната“ /ПП/ за вицепремиер по ефективно управление и дигитална трансформация на държавната администрация, заяви самата тя пред журналисти в парламента. Лидерът на партията Асен Василев потвърди в кулоарите на парламента, че ПП има възможност да отиде с готово правителство при държавния глава, а не да го обсъжда до седмица след връчването на мандата.

„ Идеята е правителството да се конструира максимално бързо“, обясни Василев. По думите му вече са обсъдени още няколко последни корекции.

„Говорим буквално за едно-две изречения. Те са по-скоро в общото споразумение, конкретизиране. Знаете, че юристите обичат да изпишат всичко по много по-конкретен начин“, допълни лидерът на ПП. Той призна, че в партията още не са мислили как точно ще се случи подписването.

„В момента искаме да затворим споразумението, за да може утре и другиден то да мине по съответните органи на партиите“, увери Василев. Той обясни, че всяка партия има вицепремиер, а ще има и още един, който ще се занимава с ефективно управление, така че стават общо пет.

Относно подписването на коалиционното споразумение той се надява то да бъде подписано преди края на седмицата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Славов Требе да има и един за несбъднати мечти
08.12.2021 15:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети