Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калина Константинова провали съдебната реформа заради представители на „Телъс“ от Канада

Политика

Калина Константинова провали съдебната реформа заради представители на „Телъс“ от Канада

Калина Константинова провали съдебната реформа заради представители на Телъс от Канада - Tribune.bg
Снимка:

Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ блокира съдебната реформа заради дебат на тема „Социалните мрежи в България - модериране на публикации и коментари, свобода на изразяване в интернет пространството и недопускане на цензура и изкривяване на обществените нагласи“. В ресорната комисия освен „Телъс“ се предвиждаше и участие на представители на компанията „Мета“ - собственик на социалната мрежа. Изслушването беше провокирано от недоволство на потребители, които смятат, че биват санкционирани за коментари срещу нападението на Русия в Украйна, докато коментари в полза на агресията не се наказват.

Председателят на комисията Калина Константинова („Продължаваме промяната“) свика заседанието в една от парламентарните почивки, за да може представителите на компанията да бъдат изслушани. Междувременно заседанието в пленарната зала пък беше закрито поради липса на кворум.  

Дейността на депутатите в зала спря по време на дебатите по промените на НПК, които от първа станаха трета точка. С тях се предвиждаха въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор, а повече от 2 часа отне изчитането на докладите и становищата по четирите законопроекта.

Председателстващият заседанието Йордан Цонев обяви проверката с думите, че „ако на някои колеги комисиите им са по-важни от тази точка, ще продължим утре“.

До опразването на залата се стигна след 30-минутна почивка, която обаче прерасна в едночасова.

Така, заради фиксацията на Константинова в дебата с „Телъс“ и в отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев, съдебната реформа се провали!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп