Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на „Продължаваме промяната“, обяви изключеният Калоян Методиев

Политика

Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на „Продължаваме промяната“, обяви изключеният Калоян Методиев

Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на Продължаваме промяната, обяви изключеният Калоян Методиев - Tribune.bg
Снимка:

Изключиха ме от БСП мутренски, с агресия и натиск, заяви независимият депутат

Изключеният от БСП и заклел се като независим Калоян Методиев разказа и показа в ефир как депутатите от БСП гласували под натиск за отстраняването му от групата.

„Гласуването мина с безпрецедентен натиск, агресия, мутренски похвати. Заседанието на парламентарната група протече по абсурден начин, не се състоя нормален разговор. Нахълтаха новото ръководство, агресивни и реваншистки настрояни, опитаха да не подложат на гласуване оставането ми в групата. Стигна се до гласуване. Не казаха никакви аргументи, не показаха документи. Направиха го мутренски. Когато започна гласуването, гласовете бяха 9 на 10 в моя полза. Депутатка от Шумен гласува с Гуцанов над себе си, надведен над нея, под натиск“, разказа Методиев.

„Озверели, мутренски настрояни, пред асаньорите имаше външни хора с татуировки, сякаш бяхме на мутренско събрание. Омерзен съм“, заяви депутатът като обясни, че имало план да бъде свалена Нинова и БСП да има слаб резултат. 

Той обясни, че ще продължи да бъде лоялен към Корнелия Нинова и хората около нея, но не и към „пионките“ около онези, които принадлежат към бизнес кръгове или се оставят да им дърпат конците някакви групировки.

Методиев заяви, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца и че Румен Радев е заложил няколко групи вътре в БСП и иска да превземе партията отвътре.

„Радев иска да вземе партията. Повече хора в президентската група бяха назначени в служебните му кабинети като министри, шефове, добре нахранена бизнес група", заяви народният представител. 

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на „Продължаваме промяната“. Онформацията му е на база разговори и факти - знаете, че съм в правителството на Кирил Петков и съм питал, аргументира се той. 

„Момчетата идват от никъде. Кой мислите им прави комисии, структури, регистрации. Не може да направиш партия от нищото". 

Той добави, че има част от депутатите от парламентарната група на БСП, които са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети