Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Методиев: Служебен кабинет и предсрочни избори ще ни вкарат в хаос

Политика

Калоян Методиев: Служебен кабинет и предсрочни избори ще ни вкарат в хаос

Снимка:

Според него не може да се говори за увеличаване на протестиращите

Политологът Калоян Методиев, който е бивш началник на кабинета на Румен Радев - беше категоричен, че служебен кабинет и предсрочни избори ще ни вкарат в хаос, затова вече не е сериозно да се говори за предсрочен вот.

„Това са моментни картини, предстои много динамично разместване по отношение на политическите лидери. Кампанията ще бъде много напрегната. За служебно правителство няма как да говорим или да правим избори през декември и януари, защото това ще ни вкара в хаос“, заяви Методиев в интервю за БНР.

Той направи коментара по повод последните социологически проучвания.

Според него не може да се говори за увеличаване на протестиращите, както и за масово включване на студентите. „Ако искат да видят национално недоволство, младите хора трябва да излязат на улицата от всички университети, което засега не се забелязва. По-скоро има делегитимация и сриване на протеста след последните събития пред БНТ“, анализира политологът.

Той допълни, че протестиращите от МВР ще са поредната професионална група, която вижда, че може да постигне исканията си, тъй като премиерът Бойко Борисов отпуска пари. “Правителството ще гледа да не засегне никого до парламентарните избори”.

"Много е тънък балансът, който трябва да бъде постигнат, за да можем да преодолеем тази криза с минимални щети, и разбира се тук отговорност има цялото общество с дисциплината, която трябва да проявява и която не е на високо ниво", подчерта Методиев в предаването "12+3".

По отношение на това, което се случва, президентът Румен Радев няма особено полезни ходове. Действията му трябва да коментира някой, който е на по-голяма дистанция, защото само преди месец бях в президентството, каза Методиев.

„Голяма грешка обаче е искането му за повече въоръжение, както и на правителството. В момента трябва да се обърне най-сериозно внимание на социалната политика, на борбата с коронавируса и как да се намали безработицата. Това са темите. Всяко друго нещо е разконцентриране от важните въпроси“, каза още Калоян Методиев.  


Коментари (1)

Трябва специалността политология да се закрие, тъй като повечето от тях дрънчат от сутрин до вечер само измислици и простотии.
20.10.2020 08:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още