Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Методиев: Страната е в хаос, а президентът иска да изиграе ролята на спасител

Политика

Калоян Методиев: Страната е в хаос, а президентът иска да изиграе ролята на спасител

Калоян Методиев: Страната е в хаос, а президентът иска да изиграе ролята на спасител - Tribune.bg

Не може да се превръща президентството в офис на „Отворено общество“ и да се потъпква Конституцията, заяви още политологът

„Закономерно беше да има трети мандат, това е процедура, предвидена в Конституцията, въпреки, че напоследък никой не я спазва“, заяви пред „Нованюз“ политологът Калоян Методиев.

По повод евентуален политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, Методиев коментира, че ПР и маркетинга на този проект върви и в него са включени двама министри и дори премиера, което е безпрецедентно.

„Въпреки, че до момента Румен Радев бяга от отговор на този въпрос, това е скандал сам по себе си. Ако през 90-те години служебно правителство бе тръгнало да прави партия, щеше да настане революция. От този проект би пострадала ДБ, чийто учредител е Кирил Петков, профилът им е неолиберален, от ДБ се търсят структури, а чрез президентската администреция се опитват да се отцепват структури от БСП, които да включат към новия проект“, допълни още бившият шеф на кабинета на Румен Радев.

Според него, ако БСП е слаба, това би позволило лично на Румен Радев да израсне в политически план, по една и съща система се работи и през двете партии – ДБ и БСП. При ДБ проблемът е, че елитът на партията продаде духът на избирателите.

За Слави Трифонов, Методиев коментира, че се опита да дръпне министрите от служебното  правителство, проведоха се няколко срещи, но това не сработи

„Затова си тръгнах от президентската администрация още преди повече от година. Кирил Петков може да се среща със Слави и президентът казва, че е ок и не го интересува, а за моята среща на Боровец се вдигна огромен шум. Всичко това се прави с цел – страната да е в хаос, а президенът да изиграе ролята на спасител, не може да се превръща президентството в офис на „Отворено общество“ и да се потъпква Конституцията“, заяви още Методиев.

За влизането на прокуратурата миналата година, политологът определи като абсурд да се говори за нахлуване. „Главният секретар ги пусна, предполагам с разрешението на президента, който дойде на работа чак следобед. Истината е, че нахлуване нямаше, проблем беше, че бе безумно да влизат въоръжени и с качулки“, разкри Методиев.

„Не знам как по-голяма част от настоящото служебно правителство биха останали в следващото тъй като срещу всички тях има достатъчно натрупани негативи. Кирил Петков все още е с двойно гражданство, а може би единствено Гълъб Донев си върши работа. Категорично 2 в 1 избори, като на първи тур трябва да са парламентарните“, заяви още Методиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати