Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Политика

Калоян Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Калоян Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата - Tribune.bg

Легитимността на решението за руските дипломати е изчерпана по смисъла на оставката на правителството, заяви експредседателят на БСП - София

Притеснението е БСП да не изпадне от ранглистата на партия, която е фактор в българския политически живот. Това каза в ефира на БНР доскорошният председател на БСП – София Калоян Паргов. Той определи като тревожен необяснимия отлив в три поредни парламентарни избора.

Паргов обясни, че вчерашното публично обръщение на 17 знакови за партията лица не трябва да се възприема буквално – „че ще става разцепление, преосноваване или търсене на нова българска левица”, а трябва да се възприема като „сигнална лампичка“ и допълни, че „будни социалисти бият камбаната”.

„Каквито и партии и леви проекти да се появяват в последните 30 години, те не могат да преодолеят БСП. Проблемът е, че ако самата БСП не задейства имунната си система, може да отпадне. И тогава ще се наложи да се мисли за нещо, което да представлява левицата“, посочи социалистът и обясни, че става дума за бъдещето на лявото и неговото адекватно представителство в парламента.

Калоян Паргов обърна внимание върху „автоголовете, която самата БСП си вкара” -  неотиването на консултациите при президента, сагата с ВМЗ – Сопот и оръжията за Украйна. Темата с оръжията изключително много тормози средностатистическия член на БСП, изтъкна той.

„Ако в една държава вицепремиерът или президентът, дори представителите на коалицията не са информирани и запознати с едно или друго действие, за което се носи политическа отговорност, то това не е нормална държава. Няма как едно правителство, което е в оставка, да обявява такова решение. Не звучи разумно. Легитимността и силата на едно такова решение е изчерпана по смисъла на оставката на това правителство”, каза Паргов по повод изгонването на 70 руски дипломати.

По думите му българите са платили доста висока цена за членство в ЕС.

„Помните затварянето на блоковете на АЕЦ „Козлодуй”. Затворихме си руските пазари, затворихме си турските пазари, сложихме по-високи мита – това бяха все изисквания на ЕС. А в един момент се оказва, че македонците, с които имаме историческа свързаност и имаме минимум претенции за уважение и признание, не искат да направят и една отстъпка, свързана с тяхното бъдещо членство”, коментира казуса с Република Северна Македония експертът по Международни отношения.

„На България ѝ предстои тежък период, без значение дали ще има или не предсрочни избори, без значение дали ще се сформира коалиция на ръба“, заяви Калоян Паргов.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети