Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: БСП е на плато - ще видим дали е задържане на спускането по наклона или временно убежище

Политика

Паргов: БСП е на плато - ще видим дали е задържане на спускането по наклона или временно убежище

Паргов: БСП е на плато - ще видим дали е задържане на спускането по наклона или временно убежище - Tribune.bg
Снимка:

„БСП има нужда от сериозен вътрешен и задълбочен разговор. Ако погледнете вотът по различни групи, БСП е четвърта в селата, а беше първа. При пенсионерите е трета, очевидно има вече и други партии на старите хора. Но пък БСП е на едно плато, дали е задържане на спускането по наклона или временно убежище, ще видим. Дано да се оттласнат“, заяви общинският съветник и член на Националния съвет на БСП Калоян Паргов пред NOVA.

„Може би апатия и отчаяние на софийските структури, защото няма да бъдат чути, ги накара да пропуснат номинациите за водачи на листи. Няма драма, получи се разминаване. Софийската организация на БСП този път си подреди листите, както си искаше. Корнелия Нинова отстъпи второто място за човек, определен от софийската организация. Това беше жест. Беше мотивиращо на структурата“, обясни Паргов.

Според него в този парламент ролята на БСП е на балансьор. Той не изключи ГЕРБ може да се опита да направи коалиция с БСП, ДПС и ИТН.

„Ще има референдум. Това решение може да се вземе от Националния съвет. Очаквам това да стане в следващите 10 дни“, поясни общинският съветник.

„Обективно погледнато държавата не е добре, буферът да се управлява без парламент, се изчерпа“, смята той.

Според него местните избори не могат да бъдат основа на национален пазарлък.

„Този път шансовете за сформиране на кабинет са по-големи отколкото на 2 октомври заради 4 фактора - международният, финансовият, местният и президентска институция. Все по-големи стават различията между президента и партиите. Обединение около една приемлива кандидатура за премиер е възможна, ако задачите са свързани с икономическата стабилност, овладяване на инфлацията, кратковременни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи и задачите с еврозоната, Шенген и ОИСР“, коментира Паргов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети